Kako program e-Škole doprinosi hrvatskom obrazovnom sustavu?

Zašto su nam potrebne digitalno zrele škole?

Kako program e-Škole doprinosi hrvatskom obrazovnom sustavu?

Koncept digitalne zrelosti škola sve više dobiva na značaju u modernom obrazovnom sustavu. U digitalno zrelim školama tehnologija je utkana u rad škole, a tome je dosad najviše pridonio projekt e-Škole, proglašen jednim od najboljih edukacijskih projekata u svijetu. U kojoj smo fazi i što nam budućnost donosi, otkriva Andrijana Prskalo Maček, zamjenica ravnatelja CARNeta i voditeljica projekta e-Škole. Svedemo li sve pod zajednički nazivnik, dolazimo do zaključka da je osnovni pokretač svakog pojedinca, zajednice i društva – ideja.

 

Nagrada 'UNESCO King Hamad bin Isa Al-Khalifa'

Organizacija Ujedinjenih naroda za obrazovanje, znanost i kulturu (UNESCO) proglasila je CARNET-ov pilot projekt 'e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola' jednim od 12 najboljih projekata u svijetu u području primjene IKT-a u obrazovanju za 2017. godinu u konkurenciji od 143 prijavljena projekta iz 79 zemalja.

Dodjela nagrada održana je danas u sjedištu UNESCO-a u Parizu, a kao predstavnice pilot projekta „e-Škole“ nazočile su joj Lidija Kralj, pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanja te Branka Vuk, pomoćnica ravnatelja CARNET-a za podršku obrazovanju, koje su ujedno i predstavile projekt okupljenima na svečanosti.

Sponzori

Premium

Medijski pokrovitelji